reede, 29. märts 2024    

AVALEHT
TEATED
   Kuukava
   Uudised ja teated
KIRIK JA KOGUDUS
VAIMULIK
JUTLUSED JA TEKSTID
JUHATUS JA NÕUKOGU
TÖÖTAJAD
TOIMKONNAD
JUMALATEENISTUS
LEERIKOOL
KIRIKLIKUD TALITUSED
MUUSIKAELU
LAPSED JA PERED
NOORED
DIAKOONIA
ANNETUSED
GALERII
AJA LEHT
TÄNAME

SISERING

UUDISED JA TEATED

VILJANDI PRAOST MARKO TIITUS SEATI PEAPIISKOPI KANDIDAADIKS

30.aprillil Taageperas Kivimäe turismitalus kogunenud Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) Viljandi praostkonna sinod seadis peapiiskopi kandidaadiks Viljandimaa praosti Marko Tiituse.
Marko Tiitus (42) on Viljandi Jaani koguduse õpetaja alates 2005. aastast ning Viljandimaa praost alates 2007. aastast.  Lisaks teenib ta hooldajaõpetajana Halliste Püha Anna kogudust ning on EELK Usuteaduse Instituudis praktilise teoloogia lektor. Ta on avaldanud teadusartikleid liturgikast ja liturgia ajaloost ning õpib Tartu Ülikoolis doktoriõppes. Marko Tiitus on Viljandi linnavolikogu liige ja kultuurikomisjoni aseesimees.
EELK uus peapiiskop valitakse 26.11.2014 Kirikukogu poolt, kuhu kuuluvad kõigi praostkondade praostid ja sinodite poolt valitud saadikud.  Iga praostkonna sinodil on õigus seada üles üks peapiiskopi kandidaat. Peapiiskopiks võib kandideerida EELK vaimulik, kes on teeninud preestrina (kirikuõpetajana) vähemalt 15 aastat. Tänaseks on peapiiskopi kandidaatidena üles seatud EELK kantsler Urmas Viilma, Usuteaduse Instituudi rektor Ove Sander, Tartumaa praost Joel Luhamets ja Viljandimaa praost Marko Tiitus. Kandidaatide ülesseadmine lõpeb 30. juuniks. Vastavalt kirikuseadustikule siirdub  EELK praegune peapiiskop Andres Põdertänavu sügisel 65 eluaasta täitudes emerituuri.
Sinodil anti üle praostkonna tänavused aunimetused. Praostkonna aasta töötegija aunimetuse pälvis Kõpu koguduse õpetaja Hedi Vilumaa koostöös Viljandi Muuseumiga korraldatud näituse "Igaviku märgid - sümbolitesse talletatud tarkus" korraldamise eest, mis kajastab kristlikke sümboleid Viljandi praostkonna kirikutes. Praostkonna kirikusõbra tiitli pälvis maakonnalehe "Sakala" ajakirjanik Egon Valdaru.
Viljandi praostkonda kuulub 14 luterlikku kogudust, nende hulgas ka Põltsamaa (Jõgeva maakond) ning Helme ja Taagepera (Valga maakond) kogudused.

 

 


Marko Tiitus
e-post: marko.tiitus@eelk.ee
tel 53 413 394


« tagasi


| üles |

 

 

EELK Viljandi Jaani kogudus Pikk 6, 71003 Viljandi, tel 433 3000, viljandi.jaani[ät]eelk.ee
arveldusarve SEB Pank: EE6610 100 220 503 960 04
arveldusarve Swedbank: EE752 200 221 057 689 936
reg kood 80209346