neljapäev, 25. aprill 2024    

AVALEHT
TEATED
   Kuukava
   Uudised ja teated
KIRIK JA KOGUDUS
VAIMULIK
JUTLUSED JA TEKSTID
JUHATUS JA NÕUKOGU
TÖÖTAJAD
TOIMKONNAD
JUMALATEENISTUS
LEERIKOOL
KIRIKLIKUD TALITUSED
MUUSIKAELU
LAPSED JA PERED
NOORED
DIAKOONIA
ANNETUSED
GALERII
AJA LEHT
TÄNAME

SISERING

UUDISED JA TEATED

ALGAB SÜGISENE LEERIKURSUS

20.september 2014

Leerikursus – mis see on?

Leerikursuse käigus tutvutakse ristiusu kesksete tõdede, praktikate ja traditsioonidega,  Eesti luterliku kiriku ning lähemalt Viljandi Jaani ja Pauluse kogudustega. Küsitakse, mida tähendab elada (risti)inimesena kooskõlas Jumala, kaasinimeste ja kogu looduga. Leerikursusel antakse näpunäiteid vaikuseks, enesesse vaatamiseks ja palveks. Mõnes mõttes on leerikursus „aeg iseendale”.

Kellele?

Leerikursus on avatud kõigile soovijatele alates 15. eluaastast.  Vanuse ülempiiri ei ole. Leerikursuse lõpus on ristimine ja konfirmatsioon (leeriõnnistamine), mille kaudu inimene võetakse vastu kiriku ja koguduse liikmeks.  See on omakorda eelduseks laste ristimisele, kiriklikule laulatusele, pihist ja armulauast osasaamisele ning ristivanemaks olemisele. Samas ei ole leerikursuse läbinul kohustust saada ristitud ja konfirmeeritud, vaid oodatud on ka need, kes tahavad ristiusuga lähemalt tundma õppida.

Millal?

Leerikursus koosneb kuuest õppetsüklist igal teisel nädalavahetusel: laupäeval leeritund kell 10-13.30, pühapäeval jumalateenistus ning vestlusring kell 10-12.30.

Õppetsüklite ajad:

20.-21. september

4.-5. oktoober

18.-19. oktoober

1.-2. november

15.-16. november

6.-7. detsember

Ristimine ja konfirmatsioon toimuvad kas 21. detsembril või 24. detsembril.  Leerilaager koos Tallinna Jaani ja Viimsi koguduste leerilastega toimub Pilistveres 21.-23.novembril (reede õhtust pühapäeva lõunani).

Kes õpetavad?

Leerikursusel toetavad õppimist Viljandi Jaani koguduse õpetaja Marko Tiitus ja Viljandi Pauluse koguduse õpetaja Allan Praats. Pühapäevastel jumalateenistustel ja rühmavestlustes kohtume erinevate koguduse töötegijatega.

 

Info ja registreerimine tel  53 413 394 või e-postiga aadressil marko.tiitus@eelk.ee  Võta julgesti ühendust, küsi lisa ja pane end kirja!

 

Kui noortele oli leer omal ajal ühtlasi puberteediriituseks, siis praegu on motiivid leerikursusele tulekuks üpris erinevad. On neid, kes teavad selgesti, mida nad otsivad ja kes lihtsalt olude sunnil ei ole riskinud varem seda sammu astuda, on neid, kes tulevad huvi pärast, et täiendada lünka oma üldkultuurilistes teadmistes, on neid, kes arvavad, et traditsioone tasub elustada. On noori isasid ja emasid, kes mõtlevad eelkõige oma laste saatusele ja hingele ning sooviksid nendele Jumala kaitset ja tulevad leeri laste pärast ning võtavad kaasa sõbrad, keda nad tahaksid vaderiteks.

Inimene ei saa eemale jäädes iial teada, mida usk tähendab ja mida uskumine annab. Ujuma ei saa õppida, kui ei julge astuda vette. Olgu kiriku juurde tuleku taust milline tahes – kui keegi langetab otsuse ja riskib astuda lähemale, võib ta enda jaoks avastada ristiusus selle, mida ta hing viimselt igatseb. (Toomas Paul)

 

Tere tulemast!

 


Marko Tiitus
e-post: marko.tiitus@eelk.ee
tel 53 413 394


« tagasi


| üles |

 

 

EELK Viljandi Jaani kogudus Pikk 6, 71003 Viljandi, tel 433 3000, viljandi.jaani[ät]eelk.ee
arveldusarve SEB Pank: EE6610 100 220 503 960 04
arveldusarve Swedbank: EE752 200 221 057 689 936
reg kood 80209346