reede, 29. märts 2024    

AVALEHT
TEATED
   Kuukava
   Uudised ja teated
KIRIK JA KOGUDUS
VAIMULIK
JUTLUSED JA TEKSTID
JUHATUS JA NÕUKOGU
TÖÖTAJAD
TOIMKONNAD
JUMALATEENISTUS
LEERIKOOL
KIRIKLIKUD TALITUSED
MUUSIKAELU
LAPSED JA PERED
NOORED
DIAKOONIA
ANNETUSED
GALERII
AJA LEHT
TÄNAME

SISERING

UUDISED JA TEATED

PÄIKESELAULUD KÕLASID 15. NOVEMBRIL

Juba 5. korda korraldas Viljandi Jaani kogudus frantsiskusepäevale pühendatud laste ja noorte omaloominguliste laulude konkurssi „Päikeselaul“. Konkurss on oma nime saanud kiriku kaitsepühaku Franciscuse tuntud poeemi „Päikeselaul“ järgi, kus kiidetakse Loojat kõige loodu eest.  Nii olid ka konkursil osalema oodatud lapsed ja noored oma lauludega, mis võisid rääkida kõigest, mis meie ümber ja meie sees: päikesest ja kuust ja tähtedest, Loojast ja loodust, elust ja surmast, armastusest ja sõprusest, valust ja üksindusest, inimesest meie kõrval ja meis endis, aga ka lihtsalt möödunud suvest või saabunud sügisest.

15. novembril aset leidnud konkursile esitati 31 laulu kokku 34 autorilt. Osalejaid oli Viljandi linnast ja maakonnast, Tartust ja Põltsamaalt. Eelvoorus, mis peeti Pärimusmuusika Keskuses, hindas laule ˛ürii koosseisus Mart Jaanson (esimees), Marko Tiitus, Margus Põldsepp, Kristi Vastisson, Jana Abzalon ja Emily Ruus. Konkursi statuut nägi ette, et lõppkontserdil esitamiseks valib ˛ürii välja kuni 20 laulu. Eelnevatel aastatel ongi laule olnud kokku 20 ümber ja kõik laulud pääsesid edasi ka lõppkontserdile, kuid sel aastal tuli ˛üriil tõepoolest välja valida parimatest parimad.

Vanuserühmade kaupa esitati väljavalitud laulud samal päeval Jaani kirikus toimunud lõppkontserdil. Kõiki osalejaid tunnustati tänukirjaga ning igaühe laulu kohta tõi ˛ürii välja just selle, mis tema laulus oli ilusat ja head. Vanuserühmade võitjatele oli kingituseks kohalik käsitöö - Bonifatiuse Gildi vitraa˛ikojas valminud küünlaalus päikeselaulu sümboolikaga ning kinkekaardid. Peavõiduga kaasnes lisaks Pärimusmuusika Keskuse poolt välja pandud auhind - järgmise aasta folgifestivali päevapass kahele.

Vanuserühmade võitjad:

1.-6. klass“Nukker sügis“, autor Karl-Vahur Vingisaar Sürgavere koolist ja Viljandi Muusikakoolist

7.-9. klass Sügislaul“, autor Katrina Merily Reimand Viljandi Kesklinna Koolist ja Viljandi Muusikakoolist

10.-12. klass „Iseendale“, autor Adena Anton Viljandi Gümnaasiumist ja Viljandi Muusikakoolist, laul pälvis ka Margus Põldsepa nimelise preemia

18-25-aastased noored „Homme kõik on uus“, autor Tauri Prigo Tallinna Ülikoolist

Välja anti ka Püha Franciscuse preemia, selle pälvis Viljandi neiu Kaja Rusi lauluga „Usu endasse“

Peavõidu Grand Prix vääriliseks tunnistati laul „Elumarjad“, sõnad Marleen Kuusik, viis Katrina Merily Reimand.

Lisaks autortele aitasid laulude esitamisel kaasa laste sõbrad ja õpetajad. Juhendajad olid olnud lastele headeks nõuandjateks ja suunajateks, eriline tänu kuulub Viljandi Muusikakooli õpetajale Maarika Reimandile, kelle juhendamisel on aastate jooksul osalenud kõige rohkem lapsi ja keda võib pidada festivali õnnestumise alustalaks.

Jaani kirikus toimunud lõppkontsert salvestati ning juba peatselt saab Päikeselaule vaadata ja kuulata You Tube’ist.


Mirjam Tiitus
e-post: viljandi.jaani@eelk.ee
tel 43 33 000, 53 442 412


« tagasi


| üles |

 

 

EELK Viljandi Jaani kogudus Pikk 6, 71003 Viljandi, tel 433 3000, viljandi.jaani[ät]eelk.ee
arveldusarve SEB Pank: EE6610 100 220 503 960 04
arveldusarve Swedbank: EE752 200 221 057 689 936
reg kood 80209346