kolmapäev, 24. aprill 2024    

AVALEHT
TEATED
   Kuukava
   Uudised ja teated
KIRIK JA KOGUDUS
VAIMULIK
JUTLUSED JA TEKSTID
JUHATUS JA NÕUKOGU
TÖÖTAJAD
TOIMKONNAD
JUMALATEENISTUS
LEERIKOOL
KIRIKLIKUD TALITUSED
MUUSIKAELU
LAPSED JA PERED
NOORED
DIAKOONIA
ANNETUSED
GALERII
AJA LEHT
TÄNAME

SISERING

UUDISED JA TEATED

ÕPETAJA MARKO TIITUSE PÖÖRDUMINE

Hea kogudusekaaslane

Kirikuaasta hakkab lõppema, paari päeva pärast on igavikupühapäev ja siis astume juba advendiaega ning uude kirikuaastasse. Teen Sulle ettepaneku toetada kogudust oma liikmesannetusega ja teha seda veel enne, kui jõulud ning aastalõpp kätte jõuavad.

Viljandi Jaani kogudusel on olnud toimekas aasta. Lisaks iganädalasele kiriku kuulutus- ja teenimistööle (jumalateenistused, palvused, kiriklikud talitused, leerikursused) oleme tänavu Jumala ja paljude heade inimeste toel läbi viinud mitmeid uusi ettevõtmisi.

27. detsembril tõmbame joone alla projektile „Tornikell meie linnas“, mille käigus rekonstrueeriti meie kiriku kellasüsteem, paigaldati kirikutorni kaks uut tornikella ning Eestis ainulaadne 25-st kellamängukellast koosnev kellamäng. Vähem kui aastaga kogusime selle projekti heaks ligi 100 000 eurot. See on tõendiks, kui suured ja ilusad asjad võivad sündida, kui palju inimesi üheskoos Jumalat usaldades ühisesse ettevõtmisesse usub ja selle nimel tegutseb.

Koguduse muusikaelu edendamiseks oleme tänavu jaanuaris loonud muusikajuhi ametikoha, kus töötab Tuuliki Jürjo. Tema eestvõttel on elavnenud koguduse muusikaelu, taas tegutseb koguduse naisansambel, peremissadel võib kuulda laulmas koguduse lasteansamblit, suvistel laupäevadel viisime läbi klassikalise muusika kontsertidest koosneva sarja „Jaani suvemuusika“.

Jaani Lastemajas jätkab tegevust kristlik lapsehoid, kus on kohti kümnele lapsele. Oleme tööle võtnud kaks lapsehoidjat ja koordinaatori, kelle abiga loodetavasti kujuneme tuntuks ja kvaliteetseks kristlikuks perekeskuseks.

Kuigi erinevaid üksikprojekte viiakse ellu sihtotstarbeliste annetuste, omavalitsuste ja sponsorite abiga, loovad koguduse igapäevaseks toimimiseks majandusliku baasi suures osas just meie liikmesannetused. Nende laekumisest sõltub, kas me saame oma kommunaalteenuste arved õigeaegselt makstud, rõõmustada pühendunud töötegijaid väikese jõulupreemiaga ja korralda oma paljudele vabatahtlikele tänuvastuvõtt, teha eakatele ja lastele jõulupakid. Liikmesannetustest sõltub, kas kirik on jõluteenistuste ja –kontsertide ajal soe, valge ja puhas.

Oled olnud aastaid meie koguduse toetaja. Palun tee seda ka tänavu ning anna oma hea osa selleks, et Jaani kogudus võiks rõõmu ja pühendumusega teha seda teenimistööd, milleks Kristus meid on kutsunud.

Liikmesannetusi võetakse vastu sularahas koguduse kantseleis E ja K kell 10-15, T kell 12-17 ja N kell 13-17, pühapäeviti kell 9-9.45 ja pärast jumalateenistust.

Kõige lihtsam viis liikmesannetuse tasumiseks on teha ülekanne arveldusarvele EE661010022050396004 (SEB Pank) või EE752200221057689936 (Swedbank). Ülekandele märgi palun oma nimi ja isikukood (või kõigi annetajate nimed ja isikukoodid, kui ülekanne on tehtud mitme inimese eest).

Soovin Sulle ja Sinu lähedastele rahulikku kirikuaasta lõppu ning kirgast Kristuse tulemise aega

 

Marko Tiitus

EELK Viljandi Jaani koguduse õpetaja

Tel 53413394

marko.tiitus@eelk.ee

www.eelk.ee/viljandi.jaani

 

 

 

 



« tagasi


| üles |

 

 

EELK Viljandi Jaani kogudus Pikk 6, 71003 Viljandi, tel 433 3000, viljandi.jaani[ät]eelk.ee
arveldusarve SEB Pank: EE6610 100 220 503 960 04
arveldusarve Swedbank: EE752 200 221 057 689 936
reg kood 80209346