neljapäev, 18. aprill 2024    

AVALEHT
TEATED
   Kuukava
   Uudised ja teated
KIRIK JA KOGUDUS
VAIMULIK
JUTLUSED JA TEKSTID
JUHATUS JA NÕUKOGU
TÖÖTAJAD
TOIMKONNAD
JUMALATEENISTUS
LEERIKOOL
KIRIKLIKUD TALITUSED
MUUSIKAELU
LAPSED JA PERED
NOORED
DIAKOONIA
ANNETUSED
GALERII
AJA LEHT
TÄNAME

SISERING

UUDISED JA TEATED

ÜLE-EESTILISTE OIKUMEENILISTE KIRIKUNOORTE TALVEPÄEVAD

11.-13. veebruaril 2011

Üle-eestiliste Oikumeeniliste Kirikunoorte Talvepäevade registreerimine algas 12.jaanuaril.
Piletite ja toitlustuspaketi soodustus kehtib k.a. 6.veebruaril 2011 elektrooniliselt kodulehel registreerinud ning osaluse ja/või toitlustuse eest tasunud noorterühmadele, osalejatele.

11.-13. veebruaril 2011 toimuvad EELK Põltsamaa Niguliste ja EKNK Põltsamaa Jordani koguduste koostöös Üle-eestilised Oikumeenilised Kirikunoorte Talvepäevad „Alt üles ja ülevalt alla” Põltsamaal. Talvistele noortepäevadele oodatakse osalema nii erinevate konfessioonide noori alates 13. eluaastast kui ka noortejuhte ja vaimulikke.

Talvepäevadel räägitakse noortele Eestis tuntud avaliku elu tegelaste elulugude näitel hea ja halva eeskuju mõju inimese elule ning Jeesuse Kristuse päästeloolist rolli selles. Noori julgustatakse järgima kristlikku elustiili igapäevaelus ning olema oma eakaaslastele heaks eeskujuks eluteel. Ühiselt arutletakse aga selle üle: kuidas me teenime või saame teenida Jumalat ja tema meid. Teemat „Alt üles ja ülevalt all” käsitletakse läbivalt jumalateenistustel ja palvustel, kontsertidel, seminarides, loengutes, töötubades, õhtuprogrammi jms vahendusel. Kõnelema ja tegevusi juhendama on kutsutud erinevate konfessioonide vaimulikud ja noortejuhid, liikmed.

Peakõnelejad on: EELK Tartu praost Joel Luhamets, Eesti Vabariigi riigikoguliige Avo Üprus, Eesti jooksja Tiidrek Nurme, Lootuse küla programmijuht Viljam Borissenko jt. Esinevad bändid: BOB, CASAKAMA, Black Night jt

Laupäeval, 12. veebruaril, toimub ühtlasi eriprogramm Teevik noortejuhtidele ja koguduste vaimulikele EELK Põltsamaa koguduse kiriklas. Ettevõtmise eesmärgiks on: algatada noortejuhtide ning vaimulike vahelist diskussiooni ja kogemustevahetust. Teeviku esimeses osas toimub presentatsioon ja vestlusring teemal „Noorsootöö praktikad erinevates konfessioonides”, kus oma kiriku noorsootööd tutvustavad luteri, baptisti, nelipühi ja metodisti kiriku esindajad. Teises osas jätkub noorsootöötajate ja vaimulike programm loenguga “Juhi vabaduse ja vastutuse piirid” ning seminariga „Juhi eeskuju mõju noorte käitumisele ja usulisele arengule”.

Samal päeval, 12.veebruaril, toimub aga ajavahemikus 14.30-18.00 noortele esmakordselt talvepäevade Superstaari konkursi eelvoor. Osalema oodatakse musikaalseid noori koguduse noorte seas populaarsete vaimulike lauludega. Esinejaid hindab kolmeliikmeline þürii, kes valib välja parimad. Superstaari finaal toimub õhtuprogrammi raames kell 19.00, kus publikuhääletus otsustab võitja. Talvepäevade superstaari eelvooru pääsevad osalema vaid kodulehel hiljemalt 6.veebruariks registreerunud osalejad.

Õhtuprogrammis antakse üle veel talvepäevade parima noorterühma preemia - auhinnakarikas. Tiitlile kandideerijatel tuleb talvepäevade kodulehel täita eelnevalt oma tegemisi tutvustav motivatsioonikiri, mille alusel valitakse välja parim noorterühm. Täpsem info talvepäevadel toimuva kohta kodulehel.

Noortepäevade korraldamist toetavad: Eesti Kirikute Nõukogu, EELK Põltsamaa kogudus, EKNK Põltsamaa Jordani kogudus, Põltsamaa Felix OÜ, OÜ Paju Talukaubandus, E-Piim, Robotmeedia, Põltsamaa kultuurikeskus jt.

Ulvi Uutar, EELK Põltsamaa koguduse laste- ja noor
e-post: ulvi73@hot.ee
tel 55 578 237


« tagasi


| üles |

 

 

EELK Viljandi Jaani kogudus Pikk 6, 71003 Viljandi, tel 433 3000, viljandi.jaani[ät]eelk.ee
arveldusarve SEB Pank: EE6610 100 220 503 960 04
arveldusarve Swedbank: EE752 200 221 057 689 936
reg kood 80209346