neljapäev, 28. märts 2024    

AVALEHT
TEATED
   Kuukava
   Uudised ja teated
KIRIK JA KOGUDUS
VAIMULIK
JUTLUSED JA TEKSTID
JUHATUS JA NÕUKOGU
TÖÖTAJAD
TOIMKONNAD
JUMALATEENISTUS
LEERIKOOL
KIRIKLIKUD TALITUSED
MUUSIKAELU
LAPSED JA PERED
NOORED
DIAKOONIA
ANNETUSED
GALERII
AJA LEHT
TÄNAME

SISERING

UUDISED JA TEATED

TULE TAIêE REISILE!

7.- 22. august 2012
Selle aastal 7.- 22. augustil on sul võimalus osaleda Taizé reisil.
See võib olla midagi sinu jaoks, kui sa...
...tahad veeta aega palves ja vaikuses.
...vajad kosutavat puhkust.
...otsid vaimulikku toitu ja kasvamist.
...võimalust jagada oma kogemusi teiste inimestega.
...otsid aega, et juurelda elu mõtte ja oma rolli üle siin maailmas.


MÄRKSÕNAD: Vaikuse allikas ja elujõulisuse läte - Taizé klooster Prantsusmaal. Bussi täis lõbusaid ja põnevaid noori. Suurepärane suvine Euroopa. Unustamatu kogemus. Rahu ja vaikus. Intensiivne ja kogemuste tihe bussireis.

MARSRUUT: Eesti- Poola- Itaalia- Assisi (Itaalia)- Taizé (Prantsusmaa)– Saksamaa – Poola - Eesti

MAKSUMUS JA PRAKTILISED KÜSIMUSED: Reis maksab 300 €. Selle hinna sees on bussikulud, ööbimised reisi ajal ning toit Taizés veedetud nädala ajal. Kui sa oled reisist huvitatud, siis kirjuta kindlasti aadressil teetkaur@gmail.com.

TAIZÉ KLOOSTER: Taize klooster asub samanimelises väikeses külas Lõuna-Prantsusmaal, looduslikult imakaunis kohas, kus elab umbes sajaliikmeline vennaskond. Igal aastal külastab seda vennaskonda tuhandeid noori kõikidest maailmajagudest, et võtta osa vendade igapäevasest elust ning kasvada oma isiklikult. Seega pole reis Taizesse lihtsalt tavaline turismireis, vaid palverännak- viis õppida tundma end, usku, lähedasi ja maailma. Siikohal ei eeldata, et Taizesse võivad sõita üksnes need, kellel on sügav usk ja väljakujunenud arusaamad kristlusest. Keegi ei oota sinult seda. Küll on aga oluline, et sul on soov õppida paremini tundma Jumalat ja kristlikku usku ning tahe vaimselt kasvada. Samuti võib sul olla kahtlusi ja küsimusi elu mõtte, kiriku, Jumala jms suhtes ning igatsus otsida oma küsimustele vastuseid. Neid põhjusi, miks noored Taizesse sõidavad, võib olla väga palju; igaühe käest meist eeldatakse, et me ei vastanduks mitte millelegi. Loodan siiski, et kõik reisile registreerunud soovivad olla avatud.

Elu Taizes
Taizes kohapeal ollakse tavaliselt nädal aega. Suvekuudel on seal iga nädal umbes 2000-4000 noort väga erinevatest maadest. Kõik nad on tulnud sinna selleks, et osa saada vendade elurütmist, olla koos, otsida mõtet elus, leida lepitust, rahu, vaikust, rõõmu jne. Iga päev toimub kirikus kolm palvust, vendade piiblitunnid, vestlusrühmad ja erinevad töötoad. Väga tihti mõtlevad noored, kes esimest korda Taizesse sõidavad, et nad ei hakka kindalsti kolm korda päevas palvetama. Nädala lõpus selgub, et nad on kõikidel palvustel kohal olnud ning nautinud neid üliväga. Need on tõepoolest väga kaunid ja noored igastsevad tihti nende järgi veel kaua aega pärast reisi lõppu.
Vendade piiblitunnid ja osalemine vestlusgruppides avardavad tõeliselt iga inimest – seda peab lihtsalt kogema. Omaette suur kogemus on näha nii palju rahvast kohal ühe eesmärgi nimel – otsida Jumalat ja Kristust oma enese elus. Ka tunnevad noored Taizés olles, et neilt ei oodata muud kui olla see kes nad on, sellisena nagu nad on loodud ja milliseks kasvanud. Samuti on väga põnev saada endale sõpru teistest riikidest ja maailmajagudest. Kui keegi soovib lisaks ise Taize kohta lugeda ja pilte vaadata, siis on seda võimalik teha nende kodulehekülel: www.taize@fr
Samuti võite mulle reisi kohta esitada küsimusi e-maili aadressil: teetkaur@gmail.com
Õnnistust ja rahu


Teet Kaur
e-post: teetkaur@gmail.com
tel 56667219

Kui oled huvitatud inglise keelsest lühifilmist Taizé kohtumiste kohta, vaata LÜHIFILM »

« tagasi


| üles |

 

 

EELK Viljandi Jaani kogudus Pikk 6, 71003 Viljandi, tel 433 3000, viljandi.jaani[ät]eelk.ee
arveldusarve SEB Pank: EE6610 100 220 503 960 04
arveldusarve Swedbank: EE752 200 221 057 689 936
reg kood 80209346