neljapäev, 25. aprill 2024    

AVALEHT
TEATED
   Kuukava
   Uudised ja teated
KIRIK JA KOGUDUS
VAIMULIK
JUTLUSED JA TEKSTID
JUHATUS JA NÕUKOGU
TÖÖTAJAD
TOIMKONNAD
JUMALATEENISTUS
LEERIKOOL
KIRIKLIKUD TALITUSED
MUUSIKAELU
LAPSED JA PERED
NOORED
DIAKOONIA
ANNETUSED
GALERII
AJA LEHT
TÄNAME

SISERING

UUDISED JA TEATED

ÕPETAJA MARKO TIITUS PIDAS AMETIJUUBELIT

10. aprillil toimus Viljandi Jaani kirikus tänupalvus KIIDA, MU HING, ISSANDAT, millega kogudus tähistas oma vaimuliku, praost Marko Tiituse kümneaastast teenimist Viljandi Jaani koguduses. Palvusel teenisid Lõuna-Eesti piiskop electus Joel Luhamets ja Jaani koguduse õpetaja Marko Tiitus. Muusikalisi tervitusi tõid Marko Tiituse sõbrad. Palvusele olid oodatud kõik koguduseliikmed, ametikaaslased ja sõbrad, pärast palvust oli vastuvõtt Kondase Keskuses (Jaani koguduse pastoraadis).

 

Marko Tiitus (sünd 1971) on teoloog ja Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku vaimulik. Ta on ordineeritud 2.07.1999, 1. aprillil 2005 alustas teenimist Viljandi Jaani koguduse õpetajana. Alates 2007. aastast on Marko Tiitus Viljandi praostkonna praost, jaanuaris 2015 valis Kirikukogu ta EELK Konsistooriumi assessoriks.Vaimulikutöö kõrval õpetab Marko Tiitus praktilist teoloogiat EELK Usuteaduse Instituudis ning on tegev ajalehe Eesti Kirik kolumnistina. Peresse kuuluvad abikaasa Mirjam ja neli tütart.

 

Kümnele teenimisaastale tagasi vaadates tõdeb Marko Tiitus: ”Vaimulikuna on mu jaoks alati erilised need silmapilgud, mis seotud ristimiste, laulatuste, matuste ja nendeks valmistumisega. Kogen suurt usaldust, kui üks inimene või perekond palub mind saatjaks oma elu kõige erilisematel ja intiimsematel silmapilkudel – kui pruutpaar astub altari ette või matuselised kõnnivad ümber avatud puusärgi, on minulgi enamasti pisar silmas.”

 

Lisaks kirikutööle on Marko Tiitus aktiivne ka kohalikus elu korraldamisel. Aasta tagasi hakkas Jaani kogudus tema eestvõtmisel pakkuma Jaani Lastemajas noortele peredele lapsehoiuteenust, praegu on kogudusel koostöös linnaga käsil projekt „Tornikell meie linnas”, mille tulemusena rekonstrueeritakse rahvusvahelisteks hansapäevadeks Jaani kiriku tornikellade süsteem ja paigaldatakse kirikutorni ainulaadne 25-st kellast koosnev kellamäng. Marko Tiitus on Viljandi linnavolikogu liige ja kultuurikomisjoni aseesimees. „Ma ei jaga nende arvamust, kes peavad eestlast tuimaks ja kinniseks inimloomaks – meis on väga palju hoolivust, tundlikkust ja tänulikkust, mida me ei armasta ehk ülemäära eksponeerida, aga vaimulik saab kõigest sellest ilusast osa, mis inimese hinge on kogunenud,” ütles Marko Tiitus.

 

Piiskop Joel Luhamets tõi esile Marko Tiituse pühendumise ja põhjalikkuse vaimulikutöös ning avaldas lootust, et Tiitus annab lisaks koguduseõpetaja tööle ka kirikuvalitsuse liikmena väärika panuse kogu eesti kiriku arengusse.

 

 



« tagasi


| üles |

 

 

EELK Viljandi Jaani kogudus Pikk 6, 71003 Viljandi, tel 433 3000, viljandi.jaani[ät]eelk.ee
arveldusarve SEB Pank: EE6610 100 220 503 960 04
arveldusarve Swedbank: EE752 200 221 057 689 936
reg kood 80209346