neljapäev, 25. aprill 2024    

AVALEHT
TEATED
   Kuukava
   Uudised ja teated
KIRIK JA KOGUDUS
VAIMULIK
JUTLUSED JA TEKSTID
JUHATUS JA NÕUKOGU
TÖÖTAJAD
TOIMKONNAD
JUMALATEENISTUS
LEERIKOOL
KIRIKLIKUD TALITUSED
MUUSIKAELU
LAPSED JA PERED
NOORED
DIAKOONIA
ANNETUSED
GALERII
AJA LEHT
TÄNAME

SISERING

UUDISED JA TEATED

EELK PEREKESKUSE TÖÖ LAIENEB LÕUNA-EESTISSE

PRESSITEADE 15.01.2016

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Perekeskuse töö laieneb Lõuna-Eestisse ning 29. jaanuaril kell 13.00  avatakse abivajajaile EELK Tartu perekeskus Õpetaja tänaval.

Nüüdseks juba kaks aastat tegutsenud EELK perekeskus on loodud eesmärgiga toetada peresid nende erinevatel eluetappidel ning pakkuda perenõustamisteenust, tugigruppe ning koolitusi. Perekeskuse motoks on „Kõiges Sinu kõrval“ ning kahe aasta jooksul on perekeskuse töötajad pakkunud teenuseid enam kui 1500 inimesele.

Lisaks peredele ollakse toeks ka sidusvaldkonna spetsialistidele – õpetajatele, sotsiaaltöötajatele, omavalitsuste töötajaile, arstidele, ohvriabitöötajaile jne. Pakutakse koolitusi, supervisooni ning korraldatakse ümarlaudu probleemide võrgustikupõhiseks lahendamiseks.

Perekeskusel on hea koostöö nii kohalike omavalitsuste, erinevate seltside ja ühingute, ministeeriumite kui ka kirikutega.

„EELK perekeskuse perekeskne lähenemine ja kaasav võrgustikutöö on tõhus viis toetada peresid ning annab kestva tulemuse pere kriisides. Kiriku allasutusena toetume kristlikele väärtustele osutades kvaliteetset teenust. Klientide nõudlus ja head koostööpartnerid kutsuvad meid Lõuna-Eestisse, kus on nüüd võimalik saada kätte sama, head teenust kui ka Tallinnas. Oodatud on kliendid paarisuhte probleemide, lapsega seotud teema, perevägivalla, leina, äkilise kriisi või muu mure all kannatavad pered“, ütles oma kaassõnas EELK perekeskuse asutaja Pia Ruotsala.

Tartu keskuses hakatakse pakkuma perenõustamisteenust ja koolitusi nii Tartu linna kui Lõuna-Eesti piirkonna inimestele. Tööks on äsja remonditud head ruumid aadressil Õpetaja tänav 5, Tartu Maarja koguduse majas. Tartu üksuse juhina töötab Lea Saar ja peanõustajana Signe Uustal ning lisaks kaasatakse vabatahtlikke perenõustajaid ja koolitajaid. Ka sotsiaalala ja pereteraapia õpilastele pakutakse keskuses praktikakohta.

EELK Tartu perekeskuse töö käivitamist toetavad: Hasardimängumaksu Nõukogu, Sotsiaalministeerium, Soome ELY ja SLS ning Haaslava, Luunja, Tähtvere ja Ülenurme omavalitsused.

EELK Perekeskuse Tartu keskuse avamisel osalevad nii Tartu linna, valdade kui koguduste esindajad, samuti teised koostööpartnerid ning toetajad. Kohaletulijad saavad tutvuda ruumidega ning asjatundliku ülevaate perekeskuse teenustest ning võimalustest. Avaürituse alguses pühitseb piiskop Joel Luhamets keskuse ning järgnevad sõnavõtud partnerite poolt. Tordi lõikamise järel avatakse uksed kõigi huviliste jaoks kella 15st kuni 16.30ni.

Täpsemat infot perekeskuse kohta saate aadressilt www.perekeskus.eu

Pia Ruotsala

Juhataja

EELK Perekeskus

pia@perekeskus.eu

mob. 5697 1506

EELK Perekeskus »

« tagasi


| üles |

 

 

EELK Viljandi Jaani kogudus Pikk 6, 71003 Viljandi, tel 433 3000, viljandi.jaani[ät]eelk.ee
arveldusarve SEB Pank: EE6610 100 220 503 960 04
arveldusarve Swedbank: EE752 200 221 057 689 936
reg kood 80209346