reede, 19. aprill 2024    

AVALEHT
TEATED
   Kuukava
   Uudised ja teated
KIRIK JA KOGUDUS
VAIMULIK
JUTLUSED JA TEKSTID
JUHATUS JA NÕUKOGU
TÖÖTAJAD
TOIMKONNAD
JUMALATEENISTUS
LEERIKOOL
KIRIKLIKUD TALITUSED
MUUSIKAELU
LAPSED JA PERED
NOORED
DIAKOONIA
ANNETUSED
GALERII
AJA LEHT
TÄNAME

SISERING

UUDISED JA TEATED

JUMALTEENISTUSED ALGAVAD SEPTEMBRIST KELL 11

Sügisel algavad pühapäevased jumalateenistused kell 11

 

Pühapäeval, 18. juunil kogunes korralisele koosolekule Jaani koguduse nõukogu. Koosolekut juhatas õpetaja Marko Tiitus. 
 

Päevakorras oli 2016. aasta majandusaasta aruande ja eelarve täitmise aruande kinnitamine, mida nõukogu tegi ühehäälselt ja üksmeelselt. Võime rõõmustada majanduslikult stabiilse ja kordaläinud aasta üle ning tänada kõiki lahkeid annetajaid ja toetajaid.
 

Nõukogu otsustas ühtlustada alates sügisest ühtlustada jumalateenistuste algusajad. Viimased kaks aastat on perejumalateenistus alanud kell 12 ja tavapärane missa kell 10, erinevad algusajad on aga kirikulistes segadust põhjustanud. Oleme pidanud nõu koguduse töötajate, juhatuse ja toimkondadega ning jõudnud ühele meelele, et kõige parem ja sujuvam on kellaajad ühtlustada.

Alates septembrikuust algavad kõik pühapäevased jumalateenistused Jaani kirikus kell 11. Loodame, et iga pühapäev kell 11 on kindel ja hea aeg ning mitte liiga vara - pered jõuavad rahulikult koos hommikukohvi juua.
 

Nõukogu otsustas kaotada seni kehtinud annetuste määrad kiriklike talituste puhul (ristimine, konfirmatsioon, laulatus, matus, piht), mis sisuliselt tähendas hinnakirja. Oleme seda meelt, et Jumala õnnistust vahendavad eestpalvetalitused ei ole teenus, mida peaks osutama hinnakirja alusel. Loomulikult ootab kogudus talituste puhul annetust, mis katab ka talituse korraldamisega seotud kulud, kuid olgu selle suurus annetaja võimaluste, helduse ja südametunnistuse otsustada.

Koguduse nõukokku kuulub 30 valitud liiget, nõukogu tegevust juhib koguduse õpetaja.



« tagasi


| üles |

 

 

EELK Viljandi Jaani kogudus Pikk 6, 71003 Viljandi, tel 433 3000, viljandi.jaani[ät]eelk.ee
arveldusarve SEB Pank: EE6610 100 220 503 960 04
arveldusarve Swedbank: EE752 200 221 057 689 936
reg kood 80209346