neljapäev, 25. aprill 2024    

AVALEHT
TEATED
   Kuukava
   Uudised ja teated
KIRIK JA KOGUDUS
VAIMULIK
JUTLUSED JA TEKSTID
JUHATUS JA NÕUKOGU
TÖÖTAJAD
TOIMKONNAD
JUMALATEENISTUS
LEERIKOOL
KIRIKLIKUD TALITUSED
MUUSIKAELU
LAPSED JA PERED
NOORED
DIAKOONIA
ANNETUSED
GALERII
AJA LEHT
TÄNAME

SISERING

UUDISED JA TEATED

PALVED UKRAINALE

28.03.2022

Head kaaslased!

Mõeldes kurbuse ja rahutusega käimasolevale sõjale Ukrainas, oleme Viljandi Jaani kirikus seadnud sisse laua, kus on võimalik süüdata küünal ning võtta hetk vaikseks palveks kirikus, et palvuda rahu.

Laualt on võimalik kaasa võtta järjehoidjaid palvetekstidega, kirik on avatud E ja K kella 10-15 ja Tja N kella 13-18.

  • Issand, hoia meid kurja eest ja aita meid, et meie ei muutuks kurjaks!              Issand, aita meil käia Sinu tões. Õnnista Ukrainat, kaitse ja varja, halasta! Aita, et sõda võiks lõppeda! Anna tarkust ja jõudu aitajatele! Aamen.

  • Issand, tee meid terveks, vala meie südametesse rahu.                                   Aita meil saada nendeks, kes suudavad aidata neid, kes vajavad meie abi,  sisendada rahu neile, kes on rahutud. Aita Sina meid, sest siis saame me abi.  Aita, et me ei mõtleks hirmuga sellele, mida küll tulevik toob,                    meie hirmud võivad tuua meie ellu seda, mida Sina poleks iial meile kinkinud.  Aita meid oodata Sind,  igatseda Sind, armastada Sind.                                  Täida Sina meie rahutud südamed oma armastusega.                                Sinu kätesse palume iseennast, oma armsad, oma maa ja rahva.              Sinu kätesse palume Ukraina riigi ja seal elavad rahvad.                          Põgenikud, leinajad, hirmunud, meeleheites olijad, murest murtud,                arstid ja paljud teised, kes püüavad aidata abivajajaid,                                need, kes on valmis ohverdama oma elu, kaitstes oma riiki ja rahvast.

  • Püha Kolmainus Jumal, tugevda meis lootust, kui sõjaoht ahistab.                 Kaitse Ukraina rahvast. Hoia inimesi sõjakannatuste eest,                                 lase peredel sõjategevuse eest põgenema pääseda.                                  Tugevda kokkuhoidmise vaimu inimeste, rahvaste ja riikide vahel.                 Aita meil leida tee püsiva rahu ja leppimise juurde. Aamen.





« tagasi


| üles |

 

 

EELK Viljandi Jaani kogudus Pikk 6, 71003 Viljandi, tel 433 3000, viljandi.jaani[ät]eelk.ee
arveldusarve SEB Pank: EE6610 100 220 503 960 04
arveldusarve Swedbank: EE752 200 221 057 689 936
reg kood 80209346