reede, 19. aprill 2024    

AVALEHT
TEATED
   Kuukava
   Uudised ja teated
KIRIK JA KOGUDUS
VAIMULIK
JUTLUSED JA TEKSTID
JUHATUS JA NÕUKOGU
TÖÖTAJAD
TOIMKONNAD
JUMALATEENISTUS
LEERIKOOL
KIRIKLIKUD TALITUSED
MUUSIKAELU
LAPSED JA PERED
NOORED
DIAKOONIA
ANNETUSED
GALERII
AJA LEHT
TÄNAME

SISERING

UUDISED JA TEATED

LASTE JA NOORTE SÕNALISE OMALOOMINGU KONKURSS RAHU JA HEADUST

1. oktoober-30. november 2022

Viljandi Jaani kogudus kuulutab välja sõnalise omaloomingu konkursi “Rahu ja headust” Viljandi maakonna üldhariduskoolide 1. - 12. klassi ja kutsekoolide õpilastele.

Konkurss on pühendatud Viljandi Jaani kiriku 550. aastapäevale - see hubane ja valge pühakoda lossimägede jalamil on Viljandi kõige vanem säilinud hoone, kus viis ja pool sajandit on jagatud hingevalgust, elujulgust ja lootust. Jaani kirik rajati 1472. aastal frantsisklaste kloostri juurde, mis tegutses siin kuni reformatsiooni jõudmiseni Liivimaale. Püha Frantsiskuse järgijate ideaaliks olid kasinus, lihtne ja tagasihoidlik elu, looduslähedus, kaasinimeste, eriti vaeste ja abivajajate teenimine, Jumala kirkuse ja pühaduse tajumine kogu loodu keskel.

Frantsisklased tervitasid üksteist sageli ladinakeelse sooviga PAX ET BONUM (eesti keeles ‘rahu ja headust’).  RAHU JA HEADUST on selles pühakojas Jumalalt palutud, üksteisele soovitud ja kogukonnale jagatud tänaseks juba viis ja pool sajandit. RAHU JA HEADUST tullakse kirikusse otsima ja kogema ka praegu. RAHU JA HEADUST igatseme me kõik - väikene ja suur, noor ja vana, vaene ja rikas, edukas ja eluheidik.

Maailmas, mida tumestavad sõjaõudused, vägivald, konfliktid ja isiklike huvide esiplaanile seadmine, vajame rohkem kui kunagi varem neid inimesi, kes oma mõtete, sõnade ja tegudega jagaksid üksteisele ja maailmale RAHU JA HEADUST.  Rahu ja headuse levikule meie maailmas on suunatud ka õpilaste sõnalise omaloomingu konkurss.

Omaloomingut võib esitada kõikmõeldavas ilukirjanduslikus vormis: essee, jutustus, luuletus, haiku, kõne, näidend, novell või valm. ˇanrilisi piiranguid võistlusel osalejatele ei seata.

Töid hinnatakse neljas erinevas vanuseklassis: 1. - 3. klass, 4.- 6. klass, 7. - 9. klass ja 10.- 12. klass.

Võistlustööd edastatakse ˛üriile lugemiseks ning hindamiseks pseudonüümiga allkirjastatult.

Töid hindab 5-liikmeline ˛ürii.

Tulemused avalikustatakse ja parim töö või osa sellest kantakse ette 27. detsembril 2022 Viljandi Jaani kiriku ja koguduse 550. aastapäeva tänujumalateenistusel.

Samuti avaldatakse auhinnatud tööd Viljandi Jaani koguduse kodulehel ning sotsiaalmeedias.

Iga vanuserühma parima töö kirjutajale on auhind. Lisaks antakse Viljandi Jaani koguduse ja kiriku juubeliaasta puhul eripreemia parima Jaani kiriku ajaloo või tänapäevaga seonduva kirjatöö esitajale.

Õpilaste sõnalist omaloomingut ootame 30. novembri 2022 keskööni. Palume konkursil osalemine registreerida siin, registreerimisvormile lisada ka omaloomingulise töö fail: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdOwHDhG2F-8kNkZQr4htkPBHWJTNPYX_4xd3NrtjpvrSdsGA/viewform



« tagasi


| üles |

 

 

EELK Viljandi Jaani kogudus Pikk 6, 71003 Viljandi, tel 433 3000, viljandi.jaani[ät]eelk.ee
arveldusarve SEB Pank: EE6610 100 220 503 960 04
arveldusarve Swedbank: EE752 200 221 057 689 936
reg kood 80209346